Ортодонтско лечение

Не всеки се ражда с правилна подредба на зъбите и красива усмивка. Неправилно разположените и лошо подравнени зъби често са причина за ниско самочувствие както при децата, така и при възрастните. Коригирането им е важно не само по естетически причини, но и за здравословното функциониране на цялата устната кухина.

Грижа

Професионализъм

Внимание

Отношение

Какви видове ортодонтско лечение, които могат да се приложат?

Ортодонтът определя използвания апарат за лечение и честотата на посещения за регулирането му, според всеки отделен случай. Най-много ортодонтски проблеми се решават чрез лечение с фиксирана система (брекети) и конвенционални класически апарати. Алайнерът е друг комфортен за носене апарат, с отлични резултати при леки и средно тежки проблеми в подреждането на зъбите. Обикновено фиксираните брекетите се коригират на всеки 4-6 седмици.  Лечението с алайнери също изисква смяна на апаратчето през определен период.

Ортодонтия

Поставяне на брекети

Ортодонтия

Поставяне на алайнери

импланти
Ортодонтия

Каква е продължителността на ортодонтско лечение

Времето за ортодонтско лечение зависи от сериозността на проблема и може да продължи от няколко месеца до няколко години. При повечето пациенти крайният резултат се получава след 1-2 години.

Кога се забелязва нуждате от ортодонтско лечение

Проблемите със захапката най-често стават очевидни на възраст между 6 и 12 години, а ортодонтското лечение обикновено започва между 8 и 14 годишна възраст. Това съвсем не означава, че възрастните не са подходящи пациенти за брекети – много ортодонтски случаи могат да бъдат коригирани еднакво лесно както при деца, така и при възрастни. Успехът на ортодонтското лечение зависи не само от уменията на ортодонта, но и от старанието на пациента.  Важно е всички инструкции да се спазват точно и да не се пропускат назначените посещения. Във всеки етап от диагностиката до завършването на ортодонтското лечение, в клиника Шабаб проследяваме цялостния лечебен процес отблизо като се стремим да осигурим максимален комфорт на нашите пациенти и самочувствие за цял живот.

Поставяне на брекети

Разберете как ще изглежда усмивката ви след Invisalign®

Направете си снимка и вижте каква промяна може да постигнете, чрез лечение с алайнери. След това можете директно да ни я изпратите с вашите данни, за да стартираме процеса!