HELBO® – ефективна и напълно безболезнена лазерна терапия

Антимикробната фотодинамична терапия HELBO® се прилага ефективно и безопасно при широко разпространените пародонтални заболявания, както и в имплантологията, за да се предотвратят или стопират възпалителни процеси.

 Антимикробната фотодинамична система елиминира необходимостта от антисептици и антибиотици и така предотвратява появата на нежелани странични ефекти у пациента. По този начин се елиминира проблема с бактериалната резистентност и все по-честите алергологични реакции към антибиотично лечение. 

Грижа

Професионализъм

Внимание

Отношение

При какви заболявания помага HELBO® процедурата

Терапевтичната ефективност на HELBO® е доказана от множество научни изследвания. Сред успешно лекуваните заболявания с бактериален, вирусен или гъбичен произход, спадат:

Лазерно лечение Helbo

Пародонтит

Лазерно лечение Helbo

Стоматит

Лазерно лечение Helbo

Перимплантит - възпаление на тъканите около имплант

Лазерно лечение Helbo

Хейлит - възпаление на кожата около устата

импланти
Лазерно лечение Helbo

Защо лазерно лечение с HELBO®

HELBO® притежава значителни предимства в сравнение с традиционните методи на лечение. Високотехнологичният метод HELBO® подпомага запазването на естествените зъби, имплантите, както и общото орално здраве. Приложението на HELBO® значително намалява често възникващи усложнения като бавно заздравяване или дори загуба на имплант след имедиатно имплантиране. 

Как работи лечението HELBO®

Лечението се основава на маркиране на бактериалната стена с помощта на светлочувствителни багрилни молекули на HELBO®Blue. Процедурата е без болка, дискомфорт и кървене, без ограничения в приема на храна или напитки след нея. Патогенните микроорганизми се третират в рамките на 1-3 минути с оцветяващ стерилен разтвор, поставен в пластмасов апликатор с мека канюла. Молекулите на багрилото се активират с помощта на лазерна светлина при специална дължина на вълната, при което молекули на течността създават силно агресивни кислородни радикали, унищожаващи повече от 99% от патогенните бактерии в биофилма. В допълнение, лазерната светлина стимулира процесите на регенерация на тъканите и има обезболяващо действие.

Кои са предимствата от лечението с HELBO®

Успешно

Без възпаление само с една или няколко процедури, в зависимост от показанието

Здравословно

Без лекарствена противовъзпалителна терапия с антибиотици

Ефективно

Лесно се достига и до най-трудно достъпните за третиране зони

Ефикасно

Лечението на единичен зъб/имплант или зона отнема само няколко минути

Доказано

Над 100 научни публикации, доказват терапевтичната му ефективност

Безболезнено

Прилагането на терапията не изисква упойка

След терапия с HELBO®

Редовните контролни прегледи след терапия с HELBO® не бива да бъдат подценявани и пренебрегвани. В проследяващия период преди всичко трябва да се гарантира, че възпалението няма да се появи повторно заради реколонизация на микроби.

Намаляване на усложненията, по-малко посещения и положителни икономически ефекти – използването на HELBO® в денталната практика улеснява работния процес и подобрява удовлетвореността на пациентите в дългосрочен план.