Профилактикa

Здравето на зъбите и венците е предпоставка за общото здраве на човека през целия му живот.  Всяка една инфекция в устната кухина може да даде отражение върху други органи и системи в организма, точно затова са необходими периодичните прегледи при стоматолог.

Грижа

Професионализъм

Внимание

Отношение

Видове дентални терапии

Съвременната дентална медицина има за цел да създаде максимален комфорт на пациента – лечението да бъде качествено и без болка, да не носи рискове и да протича бързо. Нашите опитни стоматолози ви предоставят не само правилна диагностика, но и редица дентални терапии:

Терапия

Лечение на кариеси и неговите усложнения

Терапия

Лечение на пародонтални и лигавични лезии

Терапия

Лечение на абсцеси и флегмони

дентална терапия
Детска дентална медицина

Защо да запазите час за профилактичен преглед?

Дентална клиника Шабаб разполага с апаратура за прецизна диагностика и лечение. Профилактичните прегледи могат да спаят вашите естествени зъби, не правете компромис със здравето ви!

Защо да правите профилактични прегледи

Целта на профилактичните дентални прегледи е да информират и предпазят пациента от заболяванията на устната кухина и евентуалните усложнения. Благодарение на тях се установяват и предотвратяват широк спектър дентални проблеми. Ранното установяване и корекция на възникнал проблем ще предпази вашите зъби и пародонт от сериозни щети.

Ортодонтски аномалии

Реминерализираща терапия

Профилактика на бенечни заболявания

Флуорна профилактика и силанизация

Профилактика и ранна диагностика на кариес и неговите усложнения

Предотвратяване на болененост и проблеми с темпоромандибуларна става

Процес на лечение

При успешно  проведено кореново лечение могат да бъдат спасени естествените зъби и те да останат в употреба толкова години, колкото и съседните витални зъби. Лечението на кореновите канали се извършва и под микроскоп, като се отстранява възпалената или инфектирана пулпа, внимателно се почиства и оформя вътрешността на кореновия канал, запълва се и се запечатва пространството. След завършване на  ендодонтското лечение, зъбът се изгражда с фотополимер и корона, с което се възстановява напълно неговата функция. При терапията на пародонтита е от съществено значение ранното му диагностициране и адекватно лечение.